Blog

Els fruits secs i els seus beneficis nutricionals

creat per aNotícies 27 de February de 2018

Són fruits secs: les nous, les ametlles, les avellanes, els pinyons… Se’ls anomena així perquè, de manera natural, contenen menys d’un 50% d’aigua en la seva composició. Són aliments molt apreciats pel seu aroma, textura, sabor i, sobretot, per les seves propietats dietètiques, comuns en la majoria d’ells.

Els fruits secs destaquen per ser aliments molt rics en greixos saludables, com els de l’oli d’oliva. Contenen els anomenats àcids grassos insaturats, considerats altament beneficiosos per a la salut, ja que ajuden a combatre el colesterol LDL (“dolent”). Per això s’anomenen també greixos cardiosaludables, ja que ajuden a protegir el cor i la salut cardiovascular. A més, aporten altres greixos essencials per al nostre organisme i necessaris en qualsevol etapa de la vida, tant en la infància com en la vellesa: els anomenats àcids grassos omega 3 i omega 6.

Són rics també en proteïnes vegetals i en hidrats de carboni de lenta absorció. Contenen apreciables quantitats de vitamina E i de vitamines del grup B, a més de minerals com el calci, el zinc, el potassi, el fòsfor i el seleni. Per altra banda, els fruits secs són una font de fibra imprescindible per la flora intestinal.

Finalment, cal destacar també que els fruits secs són aliments molt energètics, per la qual cosa prendre’n un grapat al dia és suficient per aprofitar-ne totes les seves propietats nutricionals. Pots posar-los en un iogur o en una quallada per berenar, en amanides o en vinagretes, picats amb carns o peixos, en postres, amb formatge…

Gaudeix d’un caprici molt saborós i beneficiós!

Font: www.c-ferrer.com

    Cistella