Blog

Demostren que 60 grams de fruits secs al dia milloren la funció sexual en homes

creat per aNotícies 27 de February de 2018

L’estudi es va dur a terme en individus que seguien una dieta occidental (pobre en fruita i verdura i rica en greixos d’origen animal)

Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de Tarragona, han demostrat que consumir 60 grams de fruits secs al dia millora la funció sexual en els homes.

Aquests investigadors han dut a terme el primer estudi d’intervenció nutricional amb participants sans i en edat reproductiva amb l’objectiu de descobrir si existeix un efecte del consum regular de fruits secs en la funció sexual.

L’estudi, que s’ha publicat a la revista científica Nutrients, es va dur a terme en 83 individus que seguien una dieta occidental (pobre en fruita i verdura i rica en greixos d’origen animal).

Els 83 participants es van dividir en dos grups: un que va mantenir la seva dieta habitual durant 14 setmanes i un altre que va completar la dieta amb 60 grams diaris d’una barreja de nous, avellanes i ametlles.

Cada individu va omplir un qüestionari de 15 preguntes sobre la funció sexual, internacionalment validat, conegut com a IIEF-15 al començament i el final del període d’intervenció.

Els resultats obtinguts indiquen que la dieta occidental no saludable complementada amb nous, avellanes i ametlles pot ajudar a millorar el desig sexual i la funció orgàsmica.

Això no obstant, els investigadors han apuntat que es requereixen estudis amb més participants per confirmar aquests resultats i aclarir els possibles mecanismes implicats en aquests beneficis.

Aquesta anàlisi s’ha dissenyat dins el projecte Fertinuts, creat per avaluar els efectes del consum regular de fruits secs sobre la qualitat del semen.

El treball ha estat realitzat per l’investigador post-doctoral Albert Salas-Huetos, que actualment treballa a la University of Utah, en col·laboració amb la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili i del CIBERobn, liderat pel catedràtic de la URV Jordi Salas-Salvadó.

    Cistella